Γεια σας παίδια αύριο ανοίγουν τα σχολειά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανυπομονώ ελπίζω κι εσείς τα λέμε στο σχολείο.(Βασίλης)


Συμφωνώ κι εγώ βαρεθηκα αλλά εφτιχος έμειναν λιγες ημέρες για να ανοίξουν τα σχολεία !!! (Βασίλης)

Για παιδιά τι κάνετε εγώ πάντως περνάω τέλεια. Εσείς κυρία τι κανετε ;; Άντε σε λίγο αρχισουν πάλι τα σχολεια .!!!!! Δεν ξέρω για σας εγώ πάντως ανυπομονώ. Βαρεθηκα!!!! με αγάπη Ελένη.

Nα μαι κι εγώ! Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, μαζευτήκαμε; Εγώ είμαι ακόμη διακοπές! Μη βιάζεσαι Φοίβο :)) Έχουμε χρόνο ακόμα. Σας φιλώ, Λενιό.

Πώς περνάτε παιδιά;;; Εγώ περνάω τέλεια!!! Άντε να ξανα 'ρχίσουν τα σχολεία και να τα πούμε όλα με λεπτομέρειες! Τα λέμε!!!!! (Φοίβος)


16/6/12
Ααααχ!!!!! τωρα που έκλεισαν τα σχολεία τι θα κάνετε???΄΄ Εγώ πάντως την Δευτέρα θα φύγω κατασκήνωση.Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι .


25/6/2012
Εγώ όποτε έχω χρόνο θα παίζω με την φίλη μου την Στεφανία, που μένει δίπλα μας (ξέρετε έσπασε το πόδι της την Τετάρτη :( ) και θα πηγαίνουμε τα Σαββατοκύριακα στη θάλασσα μέχρι να πάμε διακοπές για 15 περίπου μερες.
(Παρασκευή)12/5/2012
Κυρία έκανα την εργασία για το ευρώ και την έβαλα στην σελίδα μου στο ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ .Αν θέλετε μπορείτε να το δείτε.(Βασίλης)


19/4/2012

Άστα να πάνε! Ο καιρός στη Ναύπακτο ήταν ακόμα πιο βραχερός! Η βροχή στο δρόμο για να πάμε στους Δελφούς από το ξενοδοχείο μας ήταν σαν να υπήρχε μία ντουζιέρα από πάνω μας! Την Ανάσταση την περάσαμε στους "Παπαροκάδες" όπου εκεί κάθε Ανάσταση γίνετε η αναπαράσταση της Ανάστασης του Χριστού! Ήταν η ΜΟΝΗ Ανάσταση που δεν έγινε λόγο καιρού! Γενικά όμως ήταν πολύ ωραίες διακοπές! (Παρασκευή)


18/4/12

Γεια σας παιδιά τι κάνετε;;;Πως περνάτε;;;;Εγώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγα στην Κατερίνη...Δεν βγήκαμε πολύ έξω γιατί δεν είχε καλό καιρό!!!! Γι' αυτό αυτές τις μέρες που βρέχει πιάστηκα με τα μαθήματα...Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο άμα δεν βρέχει να πάω και στη Λευκοθέα!!! Το χωριό μου είναι...Άντε με το καλό να αρχίσουν και τα σχολεία...Γεια σας!!!:-)(Φοίβος)11/4/2012
Παιδιά σας αποχαιρετώ! Από αύριο τα ξυμερόματα (5:00π.μ.-6:00π.μ.) πάω στη Ναύπακτο για 4-5 μέρες! Bye bye! Arevoir!

10/4/2012
Εγώ πήγα χτες στο "χωριό μου", τις Σέρρες, και πέρασα τέλια! Παιδιά όλοι μου οι ξάδελφοι και οι ξαδερφες που πηγαίνουν 5η-6η τάξη πήραν μέρος σε Μαθηματικό διαγονισμό! Άρα εμείς θα πάρουμε μέρος σε κάτι τέτοιο; Το Πάσχα θα πάω στη Ναύπακτο.(Παρασκευή)


8/4/2012
Γεια σας κυρία γεια παιδιά τι κάνετε εγώ είμαι πολύ χαρούμενη γιατί γιορτάζει η αδερφή μου. Αλλά και γιατί πήγαμε στην γιαγιά μου για να φάμε. Εσείς θα πάτε κάπου για το Πάσχα;; Εγώ πάντως το Μεγάλο Σάββατο θα πάω στο χωριό μου το μικρό Σιρήνι στα Γρεβενά . Και εκεί θα περάσω πολύ ωραία επειδή εκεί μένουν τα ξαδέρφια μου και κάθε μέρα παίζουμε στην πλατεία και παίζουμε πολλά παιχνίδια .Στο χωριό παίζοντας με τα παιδια μαθαίνω καινούρια παιχνίδια.Τώρα πρέπει να κλείσω για να συμμαζέψω το δωμάτιο μου επειδή θα έρθει κόσμος. (ΕΛΕΝΗ)Παιδιά αύριο θα φέρουμε σχολικές τσάντες ??????(Σελίνα).Γεια σας κυρία σήμερα δεν θα έρθω στο σχολείο επειδή με πονάει η κοιλιά μου και το βράδυ είχα κάνει αναγούλα για αυτό !! Και δεν ήρθα σήμερα για να έρθω αύριο στην εκδρομή......Κυρία να πείτε κανένα παιδί να μου φέρει τα μαθήματα η θα πάρω εγω τηλέφωνο!!(Νάνσυ)


Ένας ένας παιδιά, μη σπρώχνεστε! Παρασκευή μου , ένα Μ-Ε-Γ-Α-Λ-Ο συγγνώμη, και σπεύδω να διορθώσω!
Βασίλη είσαι εξαιρετικός!!!!!!!!! Θα σου δείξουμε αύριο πώς να κάνεις και αναρτήσεις.
Next????? (Λενιό)


ΚΥΡΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΕΚΑΝΑ WORDPRESS KAI MΠΗΚΑ ΣΤΟ ΒΛΟΓ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ)Κυρία!!! Μας κάνατε μέλη στο blog ???(Κωνσταντίνος)

Κυρία διορθώστε το κείμενο στην αρχική, γιατί το wiki είναι της Παρασκευής και όχι της Ελένης!!!!(Κωνσταντίνος)


Κυρία δεν το έκανε η Ελένη εγώ το έκανα!!!!!! (Παρασκευή)

Καλησπέρα σας κυρία τι κάνετε ;; Σήμερα δεν ήρθα επειδή το βράδυ είχα πολύ βήχα και το πρωί είχα λίγο πυρετό. Μπήκα για να σας ρωτήσω αν θα βάλετε τα μαθήματα στο wiki για να τα κάνω . Σήμερα θα πάω στο γιατρό άλλα μάλλον θα έρθω αύριο. (Ελένη)

1/4/2012

Σας καλός ορίζω στο καινούριο μου wiki (http://glykazoakia.wikispaces.com/). Μπορείτε να το επισκευθείτε όποτε θέλετε! Το θέμα του είναι τα ζωάκια!
(Αν και δεν το έχω γεμίσει τελίως για να βάλουμε όλοι το χεράκι μας, όσοι θέλουν βέβαια) (Παρασκευή)


29/3/12 21:19
Κυρία!! Στα e-μερολόγια που μας κάνατε στο blog μας, πατάω εκεί που λέει το όνομά μου και μου βγάζει Nothing Found! Γιατί;;; Τι να κάνω;;; (Κωνσταντίνος)

26-3-2012

Κυρία σήμερα δεν θα έρθω σχολείο γιατί είμαι άρρωστη. Το βράδυ με πονούσε η κοιλιά μου και είχα κάνει εμετό. Το πρωί θα ερχόμουνα στο σχολείο αλλά μου ερχότανε να κάνω εμετό και πάλι με πονούσε η κοιλιά μου. Κυρία να πείτε σε κανένα παιδί να με φέρει τα μαθήματα και άμα δεν μπορείτε θα πάρω τηλέφωνο σε κανένα παιδί. Πάντως εγώ αύριο θα έρθω κυρία.

Κυρία σήμερα 13/2/12 δεν θα έρθω στο σχολείο γιατί με πονάει πολύ η κοιλιά μου .Τα μαθήματα να τα γράψετε στο wiki η θα
πάρω κανέναν τηλέφωνο.Άμα μας δώσετε καμία φωτοτυπία να την αναλάβει κάποιος όπως η Ζωή.


Κυρία εγώ μπηκα στον Goya στην ομάδα μου και έγραψα ! Τώρα περιμένω να γράψουν και οι άλλοι για να γνωριστούμε κι όλας ! Ρίξτε μια ματιά να δείτε τι έκανα !! Τα λέμε! (Κωνσταντίνος)


Κυρία !! Εμένα το βιβλίο πηγαίνει μέχρι την σελίδα 15 και μετά πάει στην σελίδα 18. Μου λίπει η σελίδα 16 17 !! Τι να κανω για να διαβάσω εκείνο το σημείο?? (Κωνσταντίνος)


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Θυμίστε μου να κάνουμε "Συμβόλαιο" για το wiki ......... (Λενιό)

==


==

Κυριακή 23 οκτωβρίου 2011

Eπίσης κάντε μια βόλτα στη σελίδα ΤΟΥ Βασίλη για να μάθετε για τον ΆΓΙΟ ΔΗΜΉΤΡΙΟ

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ------- Βασίλη μου, διόρθωσέ το σε παρακαλώ, είναι Οκτωβρίου (Λενιό)
http://www.voki.com/pickup.php?scid=4636418&height=267&width=200

Να προτιμάτε να γράφετε με μικρά και όχι με κεφαλαία. Τα κεφαλαία "φωνάζουν " και δεν τα χρησιμοποιούμε. Επίσης μην αλλάζετε το μέγεθος της γραμματοσειράς γιατί δεν είναι εύκολο να διαβάζουμε χρησιμοποιώντας μια μικρά και μιά μεγαλύτερα γράμματα. (Λενιό) Οποιος ξέχασε το πως κάνουμε πολλ/σμο δεκαδικών ας κάνει μια βόλτα στην σελ
Βασίλης, επίσης οποίος θέλει να μάθει τα αριθμητικά επίθετα μπορει να το
μάθει με ένα βόκι όλοι οι κανόνες σε βοκι βρίσκονται στο κάτι χρήσιμο στη
σελ. Βασίλης.........επίσης οποίος θέλει να μάθει πως κάνουμε τους μεικτούς αριθμούς κλάσματα αλλά και να ακούσει για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ας κάνει μια βόλτα στη σελίδα μου. (ΒΑΣΙΛΗΣ)

.

==


==

13/10/2011

Πάμε μιά βόλτα στη σελίδα της Βίβιαν (Παρασκευή) για να δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά τοων ουσιαστικών/επιθέτων και των ρημάτων.

Και επίσης στη σελίδα του Γιώργου .

Μπράβο παιδιά!!!!!!!! (Λενιό)

==


==

Ανοίξαμε και σας περιμενουμε.....

Καλώς ορίσατε :)))))))))))))))

Ξεκινάω πρώτη και έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας

Δουλειά 1η (χιχιχιχιχιχι)

Να δούμε το βίντεο στο blog μας και .... θα σας πω από κοντά τη συνέχεια.....!!!!!!!!!

Δουλειά 2η

μμμμμ το ξέχασα..... :( αλλά θα το ξαναθυμηθώ ;) πού θα μου πάει....

Προς το παρόν πάω να διαβάσω..... :D (Λενιό)


Γειά σας τι κάνετε καλά είστε ???????????(γιώργος)
Καλα! Εσύ τι κάνεις;;; Διαβασες ;;; Εχεις αγγλικα;; (Λενιο)
Έκανα τα μαθήμα μου γιατί δεν είχα αγγλικά(γιώργος)
Θα γράψει κανείς βαρέθηκα(γιώργος)


Άμα θες θα γράφω εγώ για να μην βαριέσαι!!!(ΦΟΙΒΟΣ)

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΑΝΤΕ ΟΜΩΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ)Τι να πω λοιπόν;

Πες οτιδοίποτε άντε ........................και γράφουμε και κανένα όνομα (γιώργος) :Ρ :D :( :) :0 :I
Λοιπόν είδες πόσο έλειξαν όλοι οι αγώνες?? (Φοίβος)

Εεεεεεεεμ λες να μην τα είδα??(γιώργος)


Εδώ δεν βλέπουμε την τύφλα μας , αυτό θα δούμε????Κι άμα δεν έχε δει πόσο είχανε λειξει οι αγώνες , εσύ τι θα κάνεις???Θα κλάψεις?

Ασε , ασε.....όλα τα αγόρια με την μπαλα......ασε που εγω ειχα τυφλοθεί από πολυ πιο νωρίς....ακόμα οταν ειμουνα στο νοσοκομίο.....το ένα παιδάκι ήτανε 4 και ειχε σκουλικοηδήτη και το άλλο ήταν πάλι και αυτό 4 και είχε σκάσει το σκουλίκι μέσα του......ποποποπο.......εφιάλτης ήτανε εκει μέσα....ασε που εκει μεσα περιμενα 2:00 ολόκληρες ώρες για να έρθει η σειρά μου...Εκει μου πήραν ούρα και αίμμα και μετα με εκαναν εισαγωγή και έμεινα 2 μερες και βγήκα την Πέμπτη το πρωί.Οι γιατροι βέβαια είπαν να μην έρθω την Παρασκευή και έτσι κατάφερα και έλειψα μία ολόκληρη εβδομάδα....!!!!Βέβαια τα πείρα όλα τα μαθήματα !!!!(Ζωή)

΄΄Ολη την ιστορίσ της ζωης σου έγραψες ................ αααααα και να χαίρεσαι τον αδερφό σου (γιώργος)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑΝΣΥ 5/11/11 u know(γιώργος)

Χρόνια σου πολλά βρε Νάνσυ!!!Να σε χαιρόμαστε!!!Να τα εκατοστήσεις , να εισαι γερή και δυνατή!!!(Γιώργο ευχαριστώ,να σε καλά!)(Ζωή)

Κυρία μου ήρθε ενα μυνημα από τον παρσι ποιος είναι ...... Ποιος ρωτάει;;; Πάρσι είναι η Βίβιαν, η Παρασκευή. (Λενιό)


Πολύ χρώμα βρε παιδιά και στραβώθηκα για να τα διαβάσω.... Μας πειράζει το μαύρο ή κάποιο άλλο σκούρο;;;
Γιώργο, καλά έκανε και μας τα είπε, η Ζωή. Ηταν μεγάλη περιπέτεια και στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στους φίλους μας όταν περνάνε δύσκολες ώρες .
Ζωή , περαστικά , καρδούλα μου.
Νανσουλίνι, γενέθλια;;;;;;;;;;;;;;;; ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑΑΑΑΑ!!!!!!!!! Να σε χαιρόμαστε!!!!!!!!!!! (Λενιό)
Κυρία πότε θα βάλετε σελίδα για τα ποδοσφαιρικά πάω να βάλω και αντιστέκομαι(γιώργος)

Παιδιά , Βασίλη και Δημήτρη, το έστηλα το mail.Τώρα , το μόνο που περιμενουμε είναι η απάντηση....Βασίλη άμα μπορείς μπες please και δες αμα μας απάντησε...Ξέρεις...στο school lab , στις νέες ανακινώσεις...(Ζωή)

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΥΡΙΑ!!!!!!!!!!!ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ???ΣΑΣ ΠΕΘΗΜΗΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ......(Ζωή)

κυρία περαστικά τι πάθατε???(γιώργος) Περαστικά κυρία ! Ελπίζω να έρθετε άυριο στο σχολείο..........(Νάνσυ)

Κυρία , η ομάδα της Παρασκευής δεν μπορεί να μπει στα gmail της γιατί δεν θυμάται τον κωδικό......Ενώ η ομάδα του Δημήτρη είναι έτοιμοι....(εμεις)(οι ομάδες του Δημήτρη και της Παρασκευής)(που είμαστε στους υπολογιστές)

Αγαπητοί μου συμμαθητές

Σήμερα δεν θα μπορώ να είμαι στο σχολείο ........γιατί μου συμμβαίνει κάτι πάρα πολύ τραγικό.........Πέθανε και ο άλλος ο παππούς μου και αυτό με κάνει να κλέω........το βράδυ πέθανε....

Εντομεταξύ εγώ το πρωί ξύπνησα....ετοιμάστηκα......και έρχεται η μαμά μου με την γιαγιά μου και μου λένε πως ''Ζωή , σήμερα δεν θα πας σχολείο...'' και εγώ τους ρωτάω ''γιατί'' και αυτοί μου λένε ''Γιατί πέθανε ο παππούς σου...'' ......και εγώ τους κατάλαβα αλλά έκλεγα κιώλας.......είχα 2 παππούδες......ΠΑΝΕ.....Και αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα πάω ούτε και στα αγγλικά......γι'αυτό κάποιος ας αναλάβει να μου βάλει τα μαθήματα στο wiki......please....

(Κυρία άμα θα το διαβάσετε αυτό να το διαβάσετε φωναχτά και στα παιδιά.....)

Υ.Γ.Αποστολία και Νάνσυ για τα γαλλικά την επόμενη φορά πέστε τά μου.....

και Νάνσυ άμα σε δω θα σου δώσω τα 50λ. για τα αγγλικα , εντάξει?

Με αγάπη από την φίλη και συμμαθήτριά σας

Ζωή


Παιδιά, είδε κανείς αν η κυρία έβαλε τα video μας του school lab; Κι αν τα έβαλε, που; (Παρασκευή)

Παρασκευή!! Η κυρία στο school lab έχει ανεβάσει μόνα τα βιντεο των :
Biscoran,Τα εξυπνα παιδιά και των Fantastic 3! Τα υπόλοιπα δεν ξέρω γιατί δεν τα εχει ανεβάσει και τις έστειλα και μήνημα να το κοιτάξει ! (Κωνσταντίνος)

Και αλήθεια πως μπαίνουμε στο wiki της Goya (το καινουριο μας wiki); (Παρασκευή)

Λοιπόν!! Αφού μπεις στο λογαριασμό σου και σε παει στο wiki μας επάνω δεξία δίνει κάτι επιλογές! Σύρε το ποντίκι σου επάνω εκεί που λέει: my wikis (με το πράσινο βέλος!) και εκεί σου δίνει όλα τα wiki όπου είσαι μέλος !! Ελπίζω να σε βοηθήσουν οι οδηγίες μου! (Κωνσταντίνος)

Ευχαρηστώ! Τα κατάφερα(Παρασκευή)

Παιδιά , εμένα το βιβλίο πάνω λέει <<Το άρωμα της πόλης>>.....γιατί??Μήπος πρέπει να το διορθώσω και να το κάνω <<Η πόλη του βασιλιά>>??????(Ζωή)

Όχι απλώς είναι ο τίτλος του πρώτου κεφάλαιου και δεν έχει το εξώφυλλο (γιώργος)
OK!THENKS GEORGE!!(ΖΩΉ)

Παιδια μεχρι που εχετε διαβασει το βιβλιο; Εγω μεχρι τη σελ. 31!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012 ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΣΙΛΗ!!!!(Δημήτρης) ευχαριστώ(Βασίλης)


κυρία έβαλα εδω

goya.odp
goya.odp
goya.odp

κάποιους πινάκες του goya(Βασίλης)Κυρία έβαλα στο <<Ποιοι είμαστε >> την παράγραφο για μένα.(Σελίνα)


external image 220px-Self-portrait_with_Dr_Arrieta_by_Francisco_de_Goya.jpg
external image 220px-Self-portrait_with_Dr_Arrieta_by_Francisco_de_Goya.jpg
(ΣΕΛΙΝΑ)
To μαστιχόδεντρο είναι αειθαλής θάμνος με πολύ μεγάλη εξάπλωση στον Μεσογειακό χώρο, αν και συνήθως ο όρος αφορά την ποικιλία που φύεται στη Χίο Πιστακία η λεντίσκος η Χία (Pistacia lentiscus var. Chia). Η επιστημονική του ονομασία είναι Πιστακιά η λεντίσκος. Είναι συγγενικό είδος με τη φιστικιά (Pistacia vera) και την τριμιθιά (Pistacia terebinthus). Αναπτύσσονται σε χαμηλότερα υψόμετρα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Συχνά το σχίνο αποκτά και δενδρώδη μορφή και μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 5 μέτρα. Οι καρποί του είναι μικροί, σφαιρικοί με έντονο κόκκινο χρώμα. Η περίοδος ανθοφορίας του σχίνου είναι από Μάρτιο έως και Ιούνιο. Παράγει την μαστίχα.(Παιδιά συγνώμη αλλά δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για την μαστίχα Χίου αλλά βρήκα πληροφορίες για το μαστιχόδεντρο....)(Ζωή)


Aντε βρε παιδιά γιατί δεν γράφει κανείς ;;;;;;;;;;;;; (Σελίνα)
Θα γράψει κανείς ?(Σελίνα)
Κυρία συγνώμη που δεν ήρθα , ήμουν άρρωστη.(Σελίνα)
Ξεκίνα να γράφεις να γράψω και εγώ (γιώργος)
Λοιπόν τα τελείωσες τα μαθήματα;;;(Σελίνα)Κυρία σήμερα 14/2/2012 δεν θα έρθω σχολείο γιατί έχω πονόκοιλο, πονοκέφαλο και πολύ βαρύ βήχα, θημωνιάστε να μου γράψετε τα μαθήματα.(Βασίλης)

.odp
.odp
.odp
(ΒΑΣΙΛΗΣ)


Κυρία καλημέρα.Σήμερα είμαι λίγο καλύτερα μάλλον θα έρθω αύριο σας παρακαλώ να μου γράψετε τα μαθήματα στο wiki.(Βασίλης)Κυρία αύριο 16/2/2012 δεν θα έρθω στο σχολείο γιατί είμαι αδιάθετη και δεν νιώθω καλά .
Τα μαθήματα να μου τα γράψετε στο wiki.(Σελίνα)

Κυρία τις πράξεις δεν τις κατάλαβα. (Σελίνα)

Γεια σας κυρία τι κάνετε;Πως τα περνάτε ;Σας εύχομαι καλό χαρταετό που δεν το βλέπω γιατί μάλλον θα βρέχει.Μπήκα και συμπλήρωσα την ιστορία και από χτές ξεκίνησα την δική μου ιστορία μέχρι τώρα έχω γράψει 150 λέξεις και συνεχίζω.Γεια σας !!!!!!!.(Ελένη 26/2/2012.)
=

=

ΓΙα το ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Όλα άρχισαν όταν η κυρία μας, μας ανακοίνωσε πως θα πηγαίναμε επίσκεψη στο Τελλόγλειο για να δούμε τα έργα του Goya. Μας πρότεινε να ξεκινήσουμε ένα project δημιουργώντας ένα wikiγια να γνωρίσουμε τα έργα του Goya. Η σκέψη να κάνουμε ένα wiki για αυτόν τον ζωγράφο μας φάνηκε καταπληκτική και γι’ αυτό αμέσως ξεκινήσαμε. Το πιο ωραίο ήταν ότι θα ενώναμε τις δυνάμεις μας με τα παιδιά του Στ’2 του 17ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης και θα δουλεύαμε παράλληλα στο διαδίκτυο.
Ενθουσιαστήκαμε γιατί δεν είχαμε ακούσει ποτέ για αυτόν τον ζωγράφο και θα ήταν κάτι πρωτοποριακό για εμάς!
Όλοι αναρωτιόμασταν πως θα συνεργαστούμε μέσα από το διαδίκτυο! Τελικά όταν πήγαμε στην αίθουσα υπολογιστών και είδαμε το wiki δεν είχαμε καμία απορία! Αφού επεξεργαστήκαμε το wiki καταλάβαμε πως ήμασταν χωρισμένοι σε 9 ομάδες των 4-5 ατόμων! Η κάθε ομάδα είχε ένα δικό της χώρο στο wiki όπου εκεί οι δύο δάσκαλοι έβαλαν ερωτήσεις για τις τρεις σειρές έργων του Goya τα καπρίτσια, τα δεινά του πολέμου και τις ταυρομαχίες και έπρεπε να μπουν τα παιδιά της κάθε ομάδας για να απαντήσουν.
Συμπληρώσαμε εννοιολογικούς χάρτες με βάση τις πληροφορίες που βρήκαμε στο χρονολόγιο και στο διαδυκτιο. Περιγράψαμε τα χαρακτικά, δώσαμε ζωή στα έργα δημιουργώντας διαλόγους, βρήκαμε τα συνεσθήματα και την ατμόσφαιρα, φτιάξαμε ιστορίες, χρωματίσαμε τα χαρακτικά δίνοντας τη δική μας άποψη.
Μερικά σημαντικά στοιχεία που μάθαμε ήταν τα εξής:
  • Γεννήθηκε το 1746 στις 30 Μαρτίου.
  • Έγινε επίσημος βασιλικός ζωγράφος το 1786
  • Έχασε την ακοή το 1792.
  • Πέθανε το 1828 στις 15 Μαρτίου.
Μετά από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 ξεκινήσαμε με προορισμό το Τελλόγλειο! Στο Τελλόγλειο γνωριστήκαμε επιτέλους από κοντά με τα παιδιά του άλλου σχολείου. Μιλήσαμε για τα ενδιαφέροντα μας, είπαμε αστεία και διασκεδάσαμε μαζί. Συζητήσαμε τι θα αναφέρουμε στην παρουσίαση των χαρακτικών, πως μας φάνηκε η διαδικτυακή συνεργασία και αν μας φάνηκε δύσκολη.
Μετά μπήκαμε μέσα, ζωγραφίσαμε δύο συμμαθητές μας που έκαναν τον βασιλιά και την βασίλισσα σαν να είμαστε ο GOYA μιας και αυτό ήταν το επάγγελμά του! Οι ζωγραφιές μας, μας κάνανε να γελάμε! Άλλος είχε ζωγραφίσει ωραία, άλλος καλούτσικα! Οι δάσκαλοί μας, μας είπαν πως δεν πειράζει και πως ήταν ζωγραφιές από παιδιά! Ότι δεν είμαστε επαγγελματίες! Ύστερα κατευθυνθήκαμε προς τα χαρακτικά! Η κάθε ομάδα έβρισκε τα χαρακτικά της και με βάση τις απαντήσεις που είχε δώσει το κάθε μέλος στο wiki παρουσίαζε το χαρακτικό της! Η κάθε παρουσίαση είχε κάτι το ξεχωριστό. Εμείς παρακολουθούσαμε προσεκτικά τις παρουσιάσεις των παιδιών συμπληρώνοντας τις απαντήσεις τους. Κάποιες ομάδες αναπαράστησαν το χαρακτικό τους και όταν τους αγγίζαμε μας έλεγαν την ιστορία τους όπως την φαντάζονταν.

Αφού τελειώσαμε βγήκαμε από το Τελλόγλειο καθίσαμε στο προαύλιο, χαιρετηθήκαμε με τα παιδιά του 17ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και σχολιάσαμε το πώς μας φάνηκε η έκθεση, αν αυτό που περιμέναμε ήταν ίδιο με αυτό που είδαμε και τις εντυπώσεις από την ομάδα μας.
Λίγες μέρες αργότερα βάλαμε τις τελικές μας πινελιές και το υπογράψαμε με αγάπη!!! Οι εντυπώσεις που άφησε στον καθένα μας η έκθεση ήταν διαφορετικές! Άλλοι είχαν ωραία συναισθήματα και άλλοι άσχημα και πικρά. Βέβαια αυτό είχε να κάνει και με το κάθε χαρακτικό. Τα καπρίτσια ήταν χαρούμενα και κοροϊδευτικά ενώ τα δεινά του πολέμου ήταν θλιβερά! Η συνεργασία με παιδιά από άλλο σχολείο και η επικοινωνία μας μέσο wiki ήταν μια ιδέα πρωτότυπη και πρωτοποριακή γιατί από απόσταση καταφέραμε να ανταλλάξουμε ιδέες, να σχολιάσουμε τα σκίτσα και να καταλήξουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα . Έτσι μάθαμε για το έργο και την ζωή ενός άγνωστου ζωγράφου προς εμάς. Ευχόμαστε να ξανακάνουμε μια τέτοια εργασία με την τάξη μου έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε για τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες.
Επίσης πήγαμε στο ραδιόφωνο 100,6 FM και μιλήσαμε για την εμπυρεία μας.

Ως ΕΔΩ
GOYA sτο ΤελλόγλειοΠριν φύγουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων η κυρία μας, μας ανακοίνωσε πως όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουμε ένα project για τον Ισπανό ζωγράφο : FRANSISCOGOYA ! Επίσης είπε πως αυτό θα γίνει σε συνεργασία με παιδιά της ΣΤ’2 τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για μια επίσκεψη στο Τελλόγλειο ώστε να δούμε τα έργα του! Όμως το ξάφνιασμα ήρθε λίγο αργότερα! Όταν μας ανακοίνωσε πως θα κάνουμε και μια προεργασία μέσο ενός wiki (ιστοσελίδας) όπου θα μελετήσουμε γι’ αυτόν και την ζωή του !

Αφού λοιπόν επιστρέψαμε με το καλό στα θρανία, ξεκινήσαμε! Όλοι αναρωτιόμασταν πως θα συνεργαστούμε μέσα από το διαδίκτυο! Τελικά όταν πήγαμε στην αίθουσα υπολογιστών και είδαμε το wiki δεν είχαμε καμία απορία! Αφού επεξεργαστήκαμε το wiki καταλάβαμε πως ήμασταν χωρισμένοι σε ομάδες των 4-5 ατόμων και πως ήμασταν 2-3 από το ένα σχολείο και 2-3 από το άλλο! Η κάθε ομάδα είχε ένα δικό της χώρο στο wiki όπου υπήρχαν δύο χαρακτικά και ερωτήσεις όπου το κάθε μέλος της έπρεπε να της απαντήσει. Αρχίσαμε λοιπόν την προεργασία!

Μερικά σημαντικά στοιχεία που μάθαμε ήταν τα εξής:

  • Γεννήθηκε το 1746 στις 30 Μαρτίου.
  • Έγινε επίσημος βασιλικός ζωγράφος το 1786
  • Έχασε την ακοή το 1792.
  • Πέθανε το 1828 στις 15 Μαρτίου.

Μέτα από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 ξεκινήσαμε με προορισμό το Τελλόγλειο! Όταν φτάσαμε βρήκε ο καθένας την ομάδα του και γνωριστήκαμε και από κοντά! Υπήρξε λίγη ώρα αναμονή, όπου βρήκαμε κοινά στοιχεία, κουβεντιάσαμε για τα σχολεία μας, τους δασκάλους μας, τα βιβλία, τις μουσικές που μας αρέσουν. Πριν πάμε κοντά στα χαρακτικά σταθήκαμε για λίγο σε μια γωνιά μαζί με την ξεναγό μας και εκείνη αφού μας μοίρασε κόλλες χαρτί σήκωσε δύο παιδιά. Τους είπε να ποζάρουν σαν το βασιλιά και την βασίλισσα. Εμάς μας ανέθεσε να τους ζωγραφίσουμε σαν να είμαστε ο GOYA μιας και αυτό ήταν το επάγγελμά του! Οι ζωγραφιές μας, μας κάνανε να γελάμε! Άλλος είχε ζωγραφίσει ωραία, άλλος καλούτσικα, άλλος απαίσια! Οι δάσκαλοί μας, μας είπαν πως δεν πειράζει και πως ήταν ζωγραφιές από παιδιά! Ότι δεν είμαστε επαγγελματίες! Ύστερα κατευθυνθήκαμε προς τα χαρακτικά! Η κάθε ομάδα έβρισκε τα χαρακτικά της και με βάση τις απαντήσεις που είχε δώσει το κάθε μέλος στο wiki παρουσίαζε το χαρακτικό της! Η κάθε παρουσίαση είχε κάτι το ξεχωριστό. Αφού τελειώσαμε βγήκαμε από το Τελλόγλειο καθίσαμε στο προαύλιο, χαιρετηθήκαμε με τα παιδιά του 17ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και το κάθε τμήμα κατευθύνθηκε στο σχολείο του!

Οι εντυπώσεις που άφησε στον καθένα μας η έκθεση ήταν διαφορετικές! Άλλοι είχαν ωραία συναισθήματα και άλλοι άσχημα και πικρά. Βέβαια αυτό είχε να κάνει και με το κάθε χαρακτικό. Τα καπρίτσια ήταν χαρούμενα και κοροϊδευτικά ενώ τα δεινά του πολέμου ήταν θλιβερά! Ευχόμαστε να ξαναζήσουμε μια τέτοια εμπειρία.GOYA

Όλα άρχισαν με την προγραμματισμένη εκδρομή στο Τελλόγλειο που μας ανακοίνωσε η κυρία μας. Μας εξήγησε επίσης ότι θα πάμε εκεί πέρα για να δούμε τα έργα ενός σπουδαίου ζωγράφου του GOYA! Εμείς δεν ξέραμε τίποτα γι’ αυτό ενώσαμε τις δυνάμεις με τα παιδιά του 17ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης και αρχίσαμε ένα πρόγραμμα.

Σε αυτό το πρόγραμμα στο οποίο δημιουργήσαμε ένα wiki χωριστήκαμε σε ομάδες των 3-4 ατόμων. Κάθε άτομο της κάθε ομάδας έπρεπε να απαντήσει στις ερωτήσεις που υπήρχαν αναρτημένες για διαφορετικές σειρές του GOYA όπως :τα καπρίτσια, τα δεινά του πολέμου και οι ταυρομαχίες.

Την ημέρα που επισκεφτήκαμε το Τελλόγλειο παρουσιάσαμε αυτά που είχαμε γράψει στο wiki.Λίγες μέρες αργότερα βάλαμε τις τελικές μας πινελιές και το υπογράψαμε με αγάπη!!!

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα συνεργαστήκαμε με παιδιά που δεν ξέραμε και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις πάνω στο GOYA, στο έργο και στη ζωή του!!

Η συνεργασία με παιδιά από άλλο σχολείο και η επικοινωνία μας μέσο wiki ήταν μια ιδέα πρωτότυπη και πρωτοποριακή γιατί από απόσταση καταφέραμε να ανταλλάξουμε ιδέες, να σχολιάσουμε τα σκίτσα και να καταλήξουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα . Μέσα από όλα αυτά καταφέραμε να τελειοποιήσουμε το πρόγραμμα αυτό.

Goya Στο Τελλόγλειο !

Όλα άρχισαν όταν η κυρία μάς είπε ότι θα πάμε μία εκδρομή στο Τελλόγλειο για να δούμε κάποια έργα του Γκόγια, μαζί με αυτό μας ενημέρωσε ότι θα δουλεύαμε ένα project σε ένα καινούργιο wiki μαζί με κάποια παιδιά από το Στ 2 17ου σχολείο Θες/νίκης για τα έργα του Goya.

Εκεί οι δύο δάσκαλοι έβαλαν ερωτήσεις για τις τρεις σειρές έργων του Goya τα καπρίτσια, τα δεινά του πολέμου και τις ταυρομαχίες και έπρεπε να μπουν όλα τα παιδιά για να δώσει το καθένα την δικιά του απάντηση . Όταν συναντηθήκαμε δείξαμε τις εργασίες μας στους συμμαθητές και έτσι μάθαμε για το έργο και την ζωή ενός άγνωστου ζωγράφου προς εμάς.Όλα άρχισαν όταν η δασκάλα μας, μας είπε για ένα πρόγραμμα που θα κάναμε με βάση τον Goya. Τότε εγώ ξαφνιάστηκα γιατί δεν είχα ακούσει ποτέ για αυτόν τον ζωγράφο! Μας είπε πως θα κάνουμε ένα wiki και πως με τη βοήθεια του θα συνεργαζόμασταν με την Στ’ τάξη ενός άλλου σχολείου. Τότε εγώ ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα ότι θα τα πάμε καλά με τα άλλα παιδιά!Χωριστήκαμε σε ομάδες 4-5 ατόμων. Στο wiki που φτιάξαμε η κάθε ομάδα είχε την δικιά της σελίδα στην οποία υπήρχαν 2 έργα του Goya. Κάτω από κάθε έργο υπήρχαν ερωτήσεις τις οποίες έπρεπε να απαντήσουν όλα τα μέλη της ομάδας.Την μέρα που επισκεφθήκαμε το Τελλογλειο γνωριστήκαμε επιτέλους από κοντά με τα παιδιά του άλλου σχολείου. Μιλήσαμε για τα ενδιαφέροντα μας, είπαμε αστεία και διασκεδάσαμε μαζί. Τέλος παρουσιάσαμε τα έργα του Goya που είχαν δοθεί στις ομάδες μας και παίξαμε μικρά θεατρικά σχετικά με αυτά.Όλα άρχισαν από μια επίσκεψη στο Τελλόγλειο.Εκεί εκτός από το ότι γνωρίσαμε τον Γκόγια, γνωρίσαμε και τα παιδιά με τα οποία δουλεύαμε τόσο καιρό στο wiki του Γκόγια. Η σκέψη να κάνουμε ένα wiki για αυτόν τον μεγάλο ζωγράφο μου φάνηκε καταπληκτική. Εκεί δουλέψαμε τις τρεις σειρές του <<Ταυρομαχίες, Καπρίτσια, Δεινά του πολέμου>>. Μέσα από αυτό το project γνωρίσαμε το θαυμάσιο ταλέντο του και το πόσο ξεχωριστός ζωγράφος είναι. Εύχομαι να ξανακάνουμε μια τέτοια εργασία με την τάξη μου έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε για τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες.
Πριν από λίγο καιρό οι μαθητές της Ε`1 του 1.Δ.Σ. Νεάπολης και οι μαθητές του ΣΤ`2 17 Δ.Σ Θεσσαλονίκης μαζί με τους δασκάλους μας πήγαμε μια επίσκεψη στο Τελόγλιο για να δούμε έργα του GOYA. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε ένα wiki στο οποίο χωριστήκαμε σε 9 ομάδες όπου η κάθε ομάδα έπρεπε να απαντήσει στις ερωτήσεις από 2 πορτρέτα του GOYA όταν πήγαμε στο Τελόγλιο παρουσιάσαμε τα πορτρέτα. Μετά από λίγες μέρες κάναμε κάποιες διορθώσεις από λάθη που βρήκαμε και το wiki ήταν έτοιμο. Με αυτό το πρόγραμμα και με το wiki κάναμε καινούριους φίλους από ένα άλλο σχολείο και μάθαμε για τα έργα του GOYA . Κατά την γνώμη μου αυτό το project και η συνεργασία με το ΣΤ`2 του 17ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης ήταν κάτι πολύ ωραίο που θα ήθελα πάλι να το ζήσω. Οι πίνακες του GOYA ήταν καταπληκτικοί.

Κυρία!! Μάθατε αν περάσαμε;;;;;;Εγώ έχω μια τόσο μεγάλη αγωνία που δεν περιγράφεται! (Κωνσταντίνος)


Κυρία πότε και που θα μας δώσετε τα καινούρια κείμενα;;;;;;;;; (Παρασκευη)


Παιδιά...δεν θέλω να αρχίσουν τα σχολεία αλλά και θέλω...!!Εγώ το Μεγάλο Σάββατο είχα γενέθλια και χθές(20/4/12)γιόρταζα!!Οπότε...σταθήκατε τυχεροι...γιατί την Δευτέρα θα σας περιμένει κάποια ΕΚΠΛΗΞΗ!!!Όχι τούρτες και τέτοια....αν και είμαι ικανή και γι' αυτό....αλλά αυτή τη φορά θα είναι κάτι πιο μικρό..σας αφήνω σε αγωνία αλλά δεν πειράζει....σας θέλω προετοιμασμένους..!!!Αυτά από μένα....τα υπόλοιπα για τις διακοπές του Πάσχα θα τα πούμε και από κοντά....Φιλάκια γλυκά..!!!(Ζωή)Για σας παιδιά σήμερα βρήκα την ευκαιρία και μπήκα στο wiki . Είμαι στην Θεσσαλονίκη και πρέπει να πω ότι δεν περνάω και πολύ καλά γιατί είναι πολύ βαρετά εδώ!!!!!! Πριν λίγες μέρες είχα πάει στα Πάλιουρα και εκεί είχα παρέα και περνούσα καλά πηγαίναμε και στην θάλασσα τα πρωινά τώρα είναι βαρετά γιατί δεν έχω παρέα αλλά κάνω υπομονή γιατί σε λίγο καιρώ θα πάω στο χωριό της μαμάς μου ! Ελπίζω να περνάτε καλά φιλακια!!!!!!!!!!!!! (Βασίλης)