Screen_Shot_2012-05-07_at_4.24.44_μ.μ..png


Υπήρχαν στην πραγματικότητα ή μόνο στη φαντασία των δημιουργών τους; Κανείς ποτέ δεν θα μάθει γιατί η φαντασία κάνει θαύματα και πολλά από αυτά που φανταζόμαστε γίνονται πραγματικότητα στον κόσμο των ονείρων μας. Καλή ανάγνωση.
Καθώς φιλοξενούσαμε παιδιά από το Στ΄2 του σχολείου μας δημιούργησαν και εκείνα κείμενα για τα χαμένα νησιά και διαβάζουμε τα κείμενά τους πρώτα.(Λενιό)Η Διονύσια

Η Διονύσια υπήρξε μεταξύ 4.700 π.Χ. με 3.600 π.Χ. εκτός από το όνομα της,που της το έδωσε ο Διόνυσος, της έδωσε πολλα σταφυλια και πολύ κρασί.
Ήταν ένα νησάκι μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Είχε εύκρατο κλίμα όπως και οι άλλες χώρες δίπλα στη μεσόγειο. Ζούσαν αρμονικά και οι δουλιες που υπηρχαν κυρίως ήταν σιδεράδες, τεχνίτες, δάσκαλοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι.
Σιγά σιγά άρχισαν να γίνονται φιλόδοξοι και να νομίζουν πως δεν χρειάζονται τους θεούς.Έτσι άρχισαν να τους προσβάλλουν κάνοντας έτσι το Δία να δώσει την άδεια σε Διόνυσο και Ποσειδώνα να την καταστρέψουν.Στην αρχή ο Διόνυσος μάρασε όλα τα αμπέλια , φυτά. Μετά τα ζώα δεν είχαν να φάνε και πέθαιναν και όταν πήγαν να φύγουν από το νησί οι κάτοικοι τότε ήρθε ενα παλιρροϊκό κύμα από το Ποσειδώνα και τη βύθισε.

Θοδωρής Στ2


Μια μέρα πριν από λίγους μήνες κατέβηκε στη γη ένα διαστημόπλοιο που έκανε όλο το κόσμο να συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης .Το διαστημόπλοιο άφησε 9 μπαλάκια από τα οποία τα 8 ήταν άσπρα ενώ το1ηταν μαύρο. Οι άνθρωποι άρχισαν να περνούν τα γατάκια. .Το γατάκι που ήταν μαύρο δε το ήθελε κανείς και έτσι άρχισε να περιπλανάτε άσκοπα στο δρόμο και μάλιστα κόντεψε να πέσει μέσα σε έναν υπόνομο, αλλά τελικά σώθηκε . Δεν πρόλαβε να κάνει ένα βήμα και πήγε να το πατήσει μια νταλίκα .
Εκεί που καθότανε να ξεκουραστεί το τρόμαξε ένα σκυλί και το γατάκι άρχισε να τρέχει επειδή φοβήθηκε, και πήγε να κρυφτή κάπου για να κοιμηθεί. Στο όνειρο του είδε ένα κόσμο εντελώς διαφορετικό . Υπήρχε πολλή πράσινο και πολλά ζώα. Επίσης ονειρεύτηκε ότι ήταν ο ήλιος ,αλλά μετά ξύπνησε και κατάλαβε ότι δεν υπάρχει αυτός ο κόσμος και στεναχοριθικε πολύ και ξεκίνησε πάλι το περπάτημα κουρασμένο και απογοητευμένο. Μετά είδε ένα μεγάλο δέντρο το οποίο και σκαρφάλωσε ,και ένα πουλί το τσίμπησε με το ράμφος του .Το γατάκι φοβήθηκε και συνέχισε να ανεβαίνει στο δέντρο. Όταν έφτασε στο τελείωμα του δέντρου κάθισε σε ένα κλαδί και κοιτούσε τον κόσμο .Έτσι τελείωσε η ιστορία με το μικρό γατάκι.
Παρασκευάς - ΛΙΑΝΑ - Ευδοξία Στ΄2
οι φιλοξενούμενοι από το Στ΄2
Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιάH Βασιλούπολη
Πριν από χιλιάδες χρόνια σε μια άγονη Αραβική χερσόνησο υπήρχε μια χώρα η Βασιλούπολη
εκεί πέρα η ζωή ήταν πολύ σκληρή αλλά οι άνθρωποι ήταν πολύ τεμπέληδες, ο ποιο τεμπέλης
ο Βασιλιάς της χώρας που συνέχεια ζητούσε χρήματα από άλλες χώρες, στο τέλος το 9.010
μια βάρβαρη φίλη κατέστρεψε την Βασιλούπολη και από τότε κανείς δεν την ξαναείδε

ΒασίληςΦοιβούπολη


Κάποτε υπήρχε μια πόλη στα έγκατα της Γης στην οποία ζούσαν άνθρωποι που δεν είχαν δει

ποτέ το φως του ήλιου αλλά δεν τους έλλειπε τίποτα γιατί ήταν μαθημένοι να ζουν εκεί χαρούμενοι

μαζί με τις οικογένειές τους.

Αυτή η πόλη είχε άφθονο νερό απο λίμνες, καταρράκτες και ποτάμια που ομόρφαινε και δρόσιζε την

ζωή τους. Τα σπίτια των κατοίκων ήταν διαφορετικά απο τα δικά μας από καταρράκτες,λίμνες και

ποτάμια που ομόρφαινε και δρόσιζε τη ζωή τους. Τα σπίτια των κατοίκων ήταν διαφορετικά από τα δικά

μας- ήταν σαν ανάκτορα. Δεν είχαν βασιλιά, αλλά είχαν νόμους τους οποίους έπρεπε να εφαρμόζουν από μόνοι τους.

Δεν είχαν φυλακές γιατί κανένας δεν ήξερε τη σημασία του ρήματος <<κλέβω>> και ζούσαν όλοι ειρηνικά

μεταξύ τους. Κάποια μέρα όμως εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Εγκέλαδος χτύπησε την πόλη τους.

Χαράχτηκε ένα άνοιγμα στη μέση της πόλης και κατάπιε όσους ανθρώπους ζούσαν εκεί.

Αυτό είχε γίνει το 8.100 π.Χ. Οι σημερινοί άνθρωποι είχαν ακούσει για την ιστορία της Φιβούπολης

αλλά κανείς δεν ξέρει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Οι επιστήμονες ψάχνουν να τη βρουν αλλά χωρίς

αποτέλεσμα.

Φοίβος

H Πυργούπολη
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Πυργούπολη.
Η Πυργούπολη χτίστηκε το 500 π.χ.την ανακάλυψε ο αρχιτέκτωνας Φειδίας.
Αυτή η πόλη ήταν πολύ μικρή αφού οι άνθρωποι έμεναν σε μικρούς πύργους .
Ένιωθαν άβολα γιατί δεν είχαν ούτε να φάνε και δεν είχαν να καλλιεργήσουν την γη τους.
Μια μέρα είχε ένα δυνατό αέρα και επειδή είχε εκεί θάλασσα άρχισε η θάλασσα να γίνεται άγρια.
Τότε οι άνθρωποι έφυγαν από την χώρα και εγκαταστάθηκαν αλλού.

Νάνσυ


Η Πορτοκαλούπολη

-Παππού! Πες μου! Ποιοι ανέφεραν πρώτη φορά μετά την εξαφάνιση της Πορτοκαλούπολης γι' αυτήν;;;
-Άκου παιδί μου! Ήταν δυο θαρραλέα παλικάρια που ονομάζονταν Ανδρόνικος Σλέρτης και ο άλλος Πέτρος Βανίδης.
-Που βρίσκονταν η Πορτοκαλούπολη παππού;;;
-Εννοείς ποια ήταν η γεωγραφική της θέση;;;
-Ναι!
-Βρίσκονταν Νοτιοδυτικά!
-Θυμάσαι μήπως ποιο έτος εξαφανίστηκε η Πορτοκαλούπολη;;;
-Αν θυμάμαι λέει! Ήταν το 1970 και ήμουν 28 χρονών.
-Ποιος ήταν ο τότε βασιλιάς μας ; Πως λέγονταν;;;
-Τ' όνομά του ήταν Μάριος Αλένος. Ήταν ψηλός, ξανθός με γαλάζια μάτια και αστραφτερό χαμόγελο.
-Είχαμε ανεπτυγμένο πολιτισμό;;;
-Ναι! Είχαμε αγγεία, τοιχογραφίες, αγάλματα και κάθε λογιού καλλιτεχνίες.
-Να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο;;
-Ρώτησέ με ότι θες ελεύθερα παιδί μου!
-Οι άνθρωποι μιλούν για την Πορτοκαλούπολη ; Ψάχνουν να την ξαναβρούν;;
-Άκου παιδί μου! Αυτό είναι λίγο περίπλοκο! Ενώ οι άνθρωποι κουβεντιάζουν πολύ γι' αυτήν έχουν πάρει απόφαση ότι εξαφανίστηκε και δεν την αναζητούν πια!
Εμένα η άποψή μου είναι ότι υπάρχει ακόμα κάπου η Πορτοκαλούπολη και πως μια μέρα θα ξαναεμφανιστεί! Τέλος πάντων! Ας αλλάξουμε τώρα κουβέντα.......

Κωνσταντίνος
Η Ηλιαντούπολη

Ήταν ένα νησί που λεγόταν Ηλιαντούπολη.
Ο βασιλιάς της ήταν ο Ήλιος.
Ήταν τόσο όμορφη που οι άνθρωποι όταν ξυπνούσαν βλέπανε έξω αν είχε γίνει καμιά καταστροφή.
Μια μέρα οι άνθρωποι βλέπανε τα όμορφα αγγεία τους.
Όμως η Ηλιαντούπολη έπεσε σε σκιά.
Ένα μεγάλο παλιρροϊκό κύμα κατάστρεψε την Ηλιαντούπολη και έπνιξε όλους τους ανθρώπους.

Έντσο
Η Αλαμπουρνεία

Αυτό το νησί το έλεγαν Αλαμπουρνεία . Το είχε ανακαλύψει ένας επιστήμονας ο οποίος έψαχνε για χαμένες χώρες . Η Αλαμπουρνεία είχε χτιστεί πάνω σε ένα βουνό το 155 π .Χ .(δηλαδή 9 χρόνια μετά την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους).Η Αλαμπουρνεία είχε ίδιο μέγεθος με τη Θράκη και την Μακεδονία . Η Αλαμπουρνεία ήταν εξαιρετική χώρα . Όμως μια μέρα ξέσπασαν καταιγίδες , ανεμοθύελλες και βροχές όπου τα κατέστρεψαν όλα . Από εκείνη την ημέρα δεν ξαναμίλησε κανείς για αυτήν .

ΣελίναΦιδούπολη
Η Φιδούπολη είναι μια πόλη νότια της Ισπανίας , η οπία της αρέσουν τα φίδια για αυτό την λένε Φιδούπολη οι άνθρωποι εκεί είχαν πολλή εξελιγμένο πολιτισμό είχαν ακόμα και ρομπότ για να τους κάνουν της δουλειές μέχρι που μια μέρα τα ρομπότ βαρέθηκαν να κάνουν της δουλειές των ανθρώπων έτσι κάνανε εξτρατία όλλοι έπρεπε να φύγουν αλλά τα ρομπότ είχαν κλείσει όλες τις πόρτες και κατέστρεψαν όλλα τα πλοία αφού δεν είχαν που να πάνε τα ρομπότ τους έπιασαν και τους έκαναν ιπιρέτες τους . Από τότε κανίς δεν πάει εκεί.

Λεντιάν
Η Χώρα του Ηλιου


Πριν 3.5000 χρόνια στο πιο όμορφο νησί του ειρηνικού ωκεανού βρισκόταν η χώρα του Ηλίου
Η πρωτεύουσα ήταν χτισμένο πάνω σε ένα βράχο. Στο κέντρο ήταν το ανάκτορο του βασιλιά Ήλιου που από αυτόν πήρε το όνομα της η Χώρα. Ο Ήλιος ήταν ένα καλός και δίκαιος άνθρωπος για αυτό και τον αγαπούσαν οι υπήκοοι του
Οι κάτοικοι αγαπούσαν τους θεούς τους και τους λάτρευαν για αυτό και σε όλο το νησί υπήρχαν πολύ ναοί .Οι ίδιοι έφτιαχναν περίτεχνα ομοιώματα των θεών τους σε μικρά αγαλματίδια, Ασχολούνταν όμως και με τη γεωργία, την υφαντουργία.
Ήταν υπέροχα τα κοσμήματα και τα οικιακά σκεύη που κατασκεύαζαν. Επειδή ήταν καλοί έμποροι κατάφερναν και πουλούσαν τα είδη τους στις γειτονικές χώρες και για αυτό ήταν πλούσιοι.
Όλοι ζούσαν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι σε αυτήν τη χώρα.
Μια μέρα όμως ένας καταστροφικός σεισμός έριξε τα περισσότερα
σπίτια τους Κι τους ναούς του νησιού. Σαν να μην έφτανε αυτό ένα μεγάλο παλιρροϊκό κύμα κατάστρεψε ότι είχε απομείνει
Λένε ότι ελάχιστοι κάτοικοι του νησιού επέζησαν μετά από την καταστροφή .Δεν λένε τίποτα οι κάτοικοι του νησιού γιατί θεωρούνε καταραμένοι και ζουν με το μυστικό αυτό εδώ και χρόνια

Αποστολία


Αζού

Πριν από 20.000 (το 22.012 π.Χ.) χρόνια στη σημερινή Αίγυπτο ήταν μια πόλη που την έλεγαν Αζού ήταν στη μέση της ερήμου , δεν είχαν πολύ νερό αλλά είχαν μπόλικο φαγητό, οι άνθρωποι είχαν εχθρό την Αθήνα , η Αζού ποτέ δεν την νικούσε την Αθήνα, μέχρι που ήρθε ένας μεγάλος τυφώνας ,αυτό έγινε μετά από 10.000 (12.012 π.Χ.) χρόνια και από τότε η πόλη Αζού είναι βυθισμένη κάτω από την άμμο.

ΝτάιβιΗ πόλη χωρίς όνομα
Μια μέρα άκουσα για μια άγνωστη χώρα. Αλλά δεν ξέρουμε το όνομα της γιατί έχει σβηστεί, ξέρουμε μόνο ότι αφανήστεικε πριν από 5.600 χρόνια. Οι γεωλόγοι και οι ιστορικοί δεν ξέρουν που ακριβώς ήταν μα έχουν βρει οστά ανθρώπων στα βάθη του ειρηνικού ωκεανού. Βάση των λιγοστών πληροφοριών οι κάτοικοι ήταν φιλικοί και αγαπούσαν την διασκέδαση επίσης είχαν έναν αξιοπρεπές πολιτισμό. Όμως μια μέρα οι κάτοικοι σταμάτησαν να αγαπάν την φύση . Άρχισαν να κόβουν τα δέντρα και να καταστρέφουν τα λουλούδια . Έτσι ένα βραδύ η φύση έκανε μια μεγάλη θαλασσοταραχή και έτσι καταστράφηκε το όμορφο νησί.

ΠαναγιώταΩΚΕΑΝΙΑ
Μια μέρα ο παππούς μου μου είχε πει για ένα άγνωστο νησί στα πέρατα της θάλασσας .Το νησί το λέγανε Ωκεάνια. Βρισκόταν στον Ωκεανό όμως δεν ξέρουμε σε ποιον. Η πόλη αυτή χτίστηκε το 15.013 π.χ. Οι κάτοικοι της ήταν φιλικοί και δεν ήξεραν τι θα πει η λέξη <<πόλεμος>> . Οι κάτοικοι της Ωκεάνιας τρέφονταν με φρούτα που τους έδινε η φύση. Δεν σκότωναν τα ζώα τα αγαπούσαν .Ο αρχηγός τους ήταν ο Ωκεάνιας ο γιος του Ειρηνικού Ωκεανού .Όμως η Ωκεάνια δεν βρισκόταν εκεί .Μια μέρα ξαφνικά έγινε ένας τρομερός σεισμός και χώρισε το νησί στα δύο το νησί βυθίστηκε στον Ωκεανό το 563π.χ..

ΕλένηΓιγαντούπολη

Κάποτε υπήρχε μια χώρα που ονομαζόντανε Γιγαντούπολη και όλη στη χώρα αυτή ήταν γίγαντες και ανακαλύφτηκε το 507π.Χ από τον μεγαλύτερο γίγαντα του κόσμου τον Φίλιππο. Η χώρα αυτή ήταν χτισμένη στον Οινικό Ωκεανό. Μια μέρα επιτέθηκαν στους γίγαντες οι εχθροί τους. Η κάτοικοι της Γιγαντούπολης δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί η άλλη γίγαντες ήταν πολύ δυνατή. Η γίγαντες χοροπηδούσαν γιατί είχαν νικήσει και έτσι η Γιγαντούπολη βυθίστηκε.

Αιμιλιάνο

Η Σοφούπολη


- Μαμά τι υπήρχε στη Σοφούπολη;

- Άκου παιδί μου πριν από 3.560 χρόνια οι άνθρωποι δεν είχαν να φαν. Μετά από πολλά χρόνια οι δυσκολίες λιγόστεψαν .ΟΙ άνθρωποι που ζούσαν εκεί περνούσαν δύσκολες στιγμές .

-Μαμά και γιατί δεν δούλευαν για να μην έχουν δυσκολίες ;

-Δεν δούλευαν επειδή δεν είχαν δουλειά να δουλέψουν. Ήταν μια χώρα δύσκολη

-Ααααα τώρα κατάλαβα να σε κάνω άλλη μια ερώτηση

-Για ρώταμε ;

-Μαμά εξαφανίστηκε η χώρα ;

-Από ένα φοβερό σεισμό η χώρα βυθίστηκε και ελάχιστη επέζησαν και πήγαν στις γύρο χώρες. Από τότε ζούνε με αυτό το μυστικό γιατί φοβόντουσαν για τη ζωή τους επειδή θεωρούνταν καταραμένοι

Σοφία
Η Ποσειδονίδα

Η Ποσειδονίδα βρισκόταν στη μέση της Ποσειδόνειας θάλασσας. Βυθίστηκε το 13.013 π.Χ. από μυστιριοδή εμφάνιση εξωγήινων στο νισή. Οι εξωγήινοι κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Μια μέρα φώναξαν τον Αρχηγό τους ο οποίος ήταν 2 φορές το νισή! Ο Αρχηγός τους μόλις πάτησε πάνω στο νισή, λόγω του βάρους του, το νισή βυθίστηκε μαζί με τους εξωγήινους. Για αυτό πλέον δεν υπάρχει ούτε η Ποσειδονίδα ούτε οι εξωγήινοι!

Παρασκευή
Η Τεχνόπολης

Πριν από εκατομμύρια χρόνια υπήρχε ένα νησί με όνομα Τεχνόπολις .Αυτό το νησί βρισκόταν στην μέση του Ατλαντικού ωκεανού.. Αυτός ο πολιτισμός είχε αναπτυγμένη την τεχνολογία. Οι κάτοικοι της δεν δούλευαν , ήταν ευτυχισμένοι και απολάμβαναν ότι τους χάριζε η φύση.
Οι θεοί όμως είχαν θυμώσει μαζί τους γιατί έδωσαν όλη την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους στην τεχνολογία .Έτσι τους εκδικήθηκαν προκαλώντας μια ηφαιστειακή έκρηξη .Η καυτή λάβα τους έκαψε και ένα τεράστιο τσουνάμι 60μ. όπου δημιουργήθηκε έπνιξε το νησί.
Το τσουνάμι ήταν τόσα δυνατό που χώρισε το νησί σε τρία κομμάτια. Το ένα ενώθηκε με την Αμερική ,το άλλο με την Αφρική και ένα μικρό κομμάτι με την Σαντορίνη. Η ένωση αυτών των τριών κομματιών θα γίνε επιτυχής στο μέλλον μόνο με έναν δυνατό σεισμό.

Δημήτρης

Κάποτε πριν χιλιάδες χρόνια ζούσαν στα έγκατα της κάτω χώρας κάτι μικρά ανθρωπάκια που δεν ειχαν δεί ποτέ τον ήλιο και ήθελαν να βγούν έξω να αναπνεύσουν καθαρό αέρα και να γνωρίσουν καινούργους φίλους και να παίξουν μαζί τους .
Μια μέρα έγινε ένας δυνατός σεισμός και η γή άνοιξε στα δύο. Τοτε κάποια παιδία που παίζαν στο πάρκο κοίταξαν κάτω και είδαν ενα φώς και αναρωτίθηκαν τι να είναι .Τοτε πήραν ένα σκηνή και καταίβηκαν κάτω. Εκείνη τη στιγμή τα παιδιά είδαν μερικά ανθρωπάκια.Τα ανθρωπάκια τους ρώτησαν τι κάνουν εκεί.Τα παιδία απάντησαν ότι έπεσαν κατά λάθος από το σεισμό.Την άλλη μέρα έγινε ένας πιο δυνατός σεισμός και η γη ενώθικε τότε τα παιδία του πάνου κόσμου κατέσρεψαν τον κάτω κόσμο .Την άλλη εβδομάδα εκράγικε ένα ηφαίστιο και κάλυψε τη γή και τη κάτω χώρα . Μερικά ανθρωπάκια σκοτώθηκαν . Κάποιοι άνθρωποι μετά από πολλά χρονία έψαξαν να βρούν τη κάτω χωρα αλλά δεν τη βρήκαν από τότε δεν τη βρήκε .

ΗΛΙΑΝΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤ΄2