11. Big dance


10. Action Aid

«Δικαιώματα από την πρώτη μέρα!»
Εκπαίδευση και Φροντίδα στην πρώιμη παιδική ηλικία


9. Μια μέρα χωρίς παπούτσια8. Φιλαναγνωσία

Την

7. Αειφόρο Σχολείο

Η ομάδα Τύπου που αποτελείται από μαθητές από τα τμήματα Δ1 , Ε1, Ε2, δημιουργήσαμε το wiki aeiforo για τις ανάγκες του Αειφόρου Σχολείου.


6. ΖΩ ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Ζω ασφαλώς στο σχολείο και γύρω από αυτό μεταφέρεστε στη σελίδα του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που διαμορφώνεται από τους μαθητές των Δ1 , Ε1 και Ε2 τμημάτων. Το Πρόγραμμα
είναι ενταγμένο στο Αειφόρο Σχολείο.5. Φιλαναγνωσία

Ανάγνωση του βιβλίου "Η πόλη του βασιλιά" , της Έλενας Αρτζανίδου
Δημιουργική γραφή "Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης"

(πατώντας τον παραπάνω σύνδεσμο μεταφέρομαι στη σελίδα του project)
Δεκέμβριος 2011 -Ιανουάριος 2012)

Screen_Shot_2012-01-31_at_12.42.41_π.μ..png


4. Ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα

Πριν και μετά την επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα για την έξθεση χαρακτικών του Φρανθίσκο Γκόγια. Διαδικτυακή συνεργασία με το 17ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
(πατώντας τον παραπάνω σύνδεσμο μεταφέρομαι στη σελίδα του project)
Δεκέμβριος 2011 -Ιανουάριος 2012)


43_The_Sleep_of_Reason_Produces_Monsters.jpg3. School Lab Σχολικό Εργαστήρι

(πατώντας τον παραπάνω σύνδεσμο μεταφέρομαι στη σελίδα του project)
Νοέμβριος 2011
Το i-create και εκπαιδευτική τηλεόραση έχουν μια πρόταση , για ρίξτε μια ματιά σήμερα στο blog της τάξης , μου μπήκε μια ιδέα (Λενιό)

Tο School Lab είναι μία πρωτοβουλία του British Council, και διενεργείται σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς – Ινστιτούτο Νεολαίας, μέσω του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Eίναι μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας κι ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη, η οποία απευθύνεται σε μαθητές από Ε' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου.
  • Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις της επιστήμης και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες στην παρουσίαση των ιδεών τους. Και δεν είναι μόνοι τους! Στο School Lab θα τους βοηθήσουν νέοι επιστήμονες–μέντορες.
  • Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα δημιουργήσουν ομάδες 2-3 ατόμων με τους φίλους τους, θα επιλέξουν όποιο επιστημονικό θέμα επιθυμούν, είτε μόνοι τους, είτε με τη βοήθεια των καθηγητών τους και των νέων επιστημόνων (μέντορες) θα παρουσιάσουν το θέμα τους, με οποιοδήποτε ευρηματικό και κατανοητό τρόπο, θα το βιντεοσκοπήσουν με camera (ακόμα και με του κινητού τους τηλεφώνου), θα το αναρτήσουν στην ιστοσελίδα School Lab…όπως, δηλαδή, οι πραγματικοί επιστήμονες! Παράλληλα, θα αναλάβουν οι «μέντορες» την υποστήριξή τους στις τεχνικές Επικοινωνίας της Επιστήμης.
  • Οι μέντορες είναι μια ομάδα νέων και ταλαντούχων επιστημόνων. Με τη βοήθειά τους, οι μαθητές θα επιλέξουν το επιστημονικό τους θέμα και θα δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο video, διάρκειας 3-5 λεπτών. Όλα τα videos των ομάδων θα φιλοξενηθούν στο School Lab και θα βαθμολογηθούν από κριτική επιτροπή, αλλά κι από τους ίδιους τους μαθητές!Οι ομάδες είναι έτοιμες και έστειλα τις αιτήσεις στην Αθήνα. Ορίστηκε ένα άτομο υπεύθυνος επικοινωνίας και επίσης δημιουργήθηεκ ένα e mail
για κάθε ομάδα με τα οποία θα επικοινωνήσουν από Δευτέρα 7/11/2011 οι υπεύθυνοι για την εξέλιξη της εργασίας. Τα στοιχεία αυτά θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων της τάξης.
Προς μαμάδες/μπαμπάδες
το τηλέφωνο το οποίο δόθηκε είναι το κινητό σας, οόπτε περιμένετε κλήση και την προωθείτε στα παιδιά. Υπεύθυνες για το πρόγραμμα είναι οι κυρίες : Κάτυ Γιακουμάκη και Άννα Χριστοδούλου
Οι μέντορες είναι :
Άννα Χριστοδούλου, Φυσικός
Ισίδωρος Σιδερίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός
Γιολάντα Κογιάννη, Βιοχημικός
Κώστας Καρπούζης, Star Fleet Officer
Μυρτάνη Πιερή, Μοριακή Βιολόγος
Νίκος Παπαδημητρίου, Χημικός Μηχανικός
Βασίλης Γρηγοριάδης, ΦιλόσοφοςScreen_shot_2011-10-19_at_8.39.12_π.μ..png
school lab


Ομάδες και μέντορες
1. Τα παιδιά της μάθησης : Γιολάντα Κογιάννη

2. Science Fiction kids : Κώστας Καρπούζης

3. Βiscorap : Γιολάντα Κογιάννη

4. Οι μικροί επιστήμονες : Άννα Χριστοδούλου

5. Fantastic 3 : Άννα Χριστοδούλου

6. Τα έξυπνα παιδιά : Κώστας Καρπούζης

23 Δεκεμβρίου 2011. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την εξαιρετική τους δουλειά. Παιδιά αισθάνομαι ιδιαιτερα υπερηφανη για οσα καταφέρατε. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους και όλες. Μη σταματάτε να με εκπλήσσετε. Σύντομα θα δείτε και εδώ τα βίντεο που δημιουργήθηκαν. (Λενιό)


2. Αction Aid 21 Οκτωβρίου 2011

Πρόσκληση σε δράση :" Μια φωτογραφία=Μια λέξη"
external image Pagkosmia%20Imera%20Ftoxeias_small.JPGΗ ActionAid κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφής και την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας που είναι 16 και 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Σκοπός των δράσεων είναι να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για τον αγώνα που κάνουν χιλιάδες φτωχοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τροφή.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματική για φέτος θα είναι η προώθηση των δικαιωμάτων των μικροκαλλιεργητών στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίοι αποτελούν το κλειδί για την καταπολέμηση της πείνας. Οι μικροκαλλιεργητές παράγουν το 90% της τροφής στην Αφρική όμως απειλούνται καθημερινά από διάφορους κινδύνους. 8 στους 10 είναι γυναίκες αγρότισσες και όμως οι αναπτυξιακές πολιτικές δεν αναγνωρίζουν την τεράστια συμβολή τους στη διασφάλιση της τροφής. Οι εταιρίες βιοκαυσίμων χρησιμοποιούν τις εκτάσεις των μικροκαλλιεργητών για καλλιέργειες φυτών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή βιοκαυσίμων, οι κυβερνήσεις δεν επενδύουν αρκετά στη γεωργία και οι κλιματικές αλλαγές επιτείνουν το πρόβλημα, φέρνοντας ξηρασίες, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.

Η φετινή μας δράση.Η ActionAid θα φτιάξει ένα βίντεο με μήνυμα για την υποστήριξη των μικροκαλλιεργητών για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για αυτό το ζήτημα. Το βίντεο θα αποτελείται από φωτογραφίες δεκάδων υποστηρικτών μας που θα κρατάνε από μια γραμμένη λέξη ο καθένας, την οποία θα δώσουμε εμείς. Δείτε το παράδειγμα που φτιάξαμε για να καταλάβετε καλύτερα την ιδέα:


Όλες οι λέξεις μαζί θα αποτελούν ένα μεγάλο μήνυμα, το οποίο θα προβληθεί το Νοέμβριο σε μικροκαλλιεργητές της Ανατολικής Αφρικής που θα ξεκινήσουν καραβάνι κινητοποίησης από την Ρουάντα μέχρι τη Νότια Αφρική.

Οι αγρότες αποτελούν το θεμέλιο λίθο της εξασφάλισης της τροφής παγκοσμίως.

Ας τους στείλουμε τη δική μας συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης και υποστήριξης στις προσπάθειές τους.

 ActionAid Hellas, Τηλ.: __**2109212321**__, __**activista.hellas@actionaid.org**__


ekdohi5.jpg

Το βίντεο είναι έτοιμο :

1. Φυτεύω για την ειρήνηexternal image logo_21_sept.pngΤην Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 φυτεύουμε για την ειρήνη.
Το Σχέδιο Εργασίας και όλες οι πληροφορίες εδώ.Με μεγάλη χαρά φυτέψαμε 21 θάμνους, πικροδάφνες και ευώνυμα. Τώρα αναλάβαμε την υποχρέωση ,ως καλοί γονείς, να τα ποτίζουμε....