4/10/12

Γειά σας παιδιά και bb! Θα επισκέπτομαι συχνά το καινούριο σας block για να βλέπω τι καινούριες ασκήσεις κάνετε!
Θα ήθελα να βρίσκομαι και πάλι μαζί σας αλλά δυστιχός δεν μπορώ! :( :( :( :(

Οκ Παρασκευή και σε μας δεν άρεσε που έφυγες ελπίζουμε να τα λέμε ........(Βασίλης)

Μην στεναχωριέστε παιδιά! Όσο μπορούμε θα μιλάμε! Δεν θα ξεχαστούμε!
Αφού το λες εσύ;(Βασίλης)

Καλή χρονιά γλυκιά μου!Να είσαι γερή και δυνατή!Καλή πρόοδο στο σχολείο σου!Έλα καμιά μέρα κι από 'δώ!Σε πεθυμήσαμε ομορφιά μου =''( (Ζωή)3/1/12
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά, καλή πρόοδο και υγεία. Για περάστε από τη σελίδα Ανακοινώσεις :)

(Λενιό)3/10/2011Καλώς όρισες στο θαυμαστό κόσμο του wiki . Καλή αρχή και μια αγκαλιά χαμόγελα (Λενιό)καλώς ήλθατε στις δικές μου εργασίεςhappy_learner.jpg


1. κάντε κλικ πάνω στις πεταλούδες για να εξαφανιστούν
2. πατήστε F5 για να ξαναεμφανιστούν
butterfly3.gif

1. Διαβάστε και θα σκάσετε στο γέλιο! --->
2. Ώρα για παιχνίδι

3.
4.
5.
6. Το αγαπημένο μου τραγούδι "Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο"


Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο
δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση.
Παίρνω φως απ' τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη
και μου λες πως σ' αρέσει.
Παίρνω φως απ' τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη
και μου λες πως σ' αρέσει.

Τα παιδιά τραγουδούν μες στους δρόμους
κι η φωνή τους τον κόσμο αλλάζει.
Τα σκοτάδια σκορπάνε κι η μέρα λουλουδίζει
σαν ανθός στο περβάζι.
Τα σκοτάδια σκορπάνε κι η μέρα λουλουδίζει
σαν ανθός στο περβάζι.

Ένα σύννεφο είν' η καρδιά μου
κι η ζωή μου γιορτή σε πλατεία.
Σ' αγαπώ κι ο απέραντος κόσμος πόσο μοιάζει
με μικρή πολιτεία.
Σ' αγαπώ κι ο απέραντος κόσμος πόσο μοιάζει
με μικρή πολιτεία.7.8.Το ξέρατε ότι...


Εμείς όταν αριθμούμε κάτι, βάζουμε μπροστά του (α,β,γ,δ,ε,στ) και όχι (α,β,γ,δ,ε,ζ) γιατί το πήραμε
από τους αρχαίους Έλληνες που δεν αριθμούσαν με αριθμούς αλλά με τα γράμματα της αλφαβήτου
και λέγαν: (α΄ β΄ γ΄ δ΄ ε΄ ϛ΄)
Το ϛ΄ το λέγαν (Στίγμα) και εμείς πήραμε τα αρχικά του και το ονομάσαμε ΣΤ' έτσι λέμε (α,β,γ,δ,ε,ΣΤ')!!!!
9.Κάνω από καταχρηστικό μεικτό!


π.χ. 13
------ = 13:6 = (2x6=)12 και 1 υπόλοιπο

Το 2 που είναι ουσιαστικά το πηλίκο θα γίνει οι μονάδες
(2 -----)

Το 6 που είναι ο διαιρέτης θα γίνει ο παρονομαστής

(2----)

6


Το 1 που είναι το υπόλοιπο θα γίνει ο αριθμιτής
1

(2----)


6


Ο μεικτός μας είναι έτοιμος!

1


(2----)6


10.Τσίχλα-Μαστίχα Χίου
11.Ο Διαφωτισμος.ppt
12.Η ιστορια των ταυρομαχιων.ppt

13.Ο Αϊ-Βασίλης
Η σημερινή μορφή του Άι Βασίλη (του χοντρού γεράκου, ντυμένου με γούνα, που έχει έλκηθρο κλπ.) έγινε δημοφιλής με το ποίημα «A Visit from St. Nicholas» που δημοσιεύτηκε το 1823. Η οπτικοποιημένη εκδοχή πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό Harper’s Weekly το 1863. Συμμετοχή στην δημοφιλία είχε και το παιδικό βιβλίο The Life and Adventures of Santa Claus του 1902. Η White Rock Beverages ήταν μια εταιρία αναψυκτικών που τον χρησιμοποίησε το 1915 για να πουλήσει μεταλλικό νερό, και το 1923 τζίντζερ-έηλ. Το 1931 η γνωστή αμερικάνικη εταιρεία αναψυκτικών Coca-Cola παρουσίασε τον Αϊ-Βασίλη με πρωτοχρονιάτικα δώρα τα προϊόντα της εταιρείας στα χρώματα βεβαίως εκείνης. Η διαφήμιση δε αυτή υπήρξε εμπορικά τόσο επιτυχής που έμελλε να γίνει σήμα δημοτικότητάς της ανά τον κόσμο. Η μακρόχρονη χρήση του σε διαφημίσεις της Coca-Cola παγίωσε την εμφάνισή του και ειδικά τα κόκκινα ρούχα, αλλά οπωσδήποτε δεν ήταν δική της εφεύρεση.

-Βασίλης_(Παρασκευή).jpg -_Βασίλης_(χαχαχα).jpg Χα, χα, χα! Χι,χι, χι!


14. Αψίδα, Ροτόντα, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

από την Παρασκευή


15 .Ζωρζ ΣαρήΓεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα από Μικρασιάτη πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Άρχισε από πολύ μικρή να ασχολείται με το θέατρο. Μεγαλύτερη, στα χρόνια της Κατοχής, φοίτησε σε Δραματική Σχολή ,παίρνοντας μέρος και στην Αντίσταση, ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι. Το 1962 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να εμφανίζεται στο θέατρο και τον κινηματογράφο μέχρι το 1967, ώσπου, με την κήρυξη της χούντας έμεινε άνεργη και στράφηκε στο γράψιμο.
Πρωτοεμφανίστηκε σαν συγγραφέας το 1969 με το Θησαυρό της Βαγίας, που έγινε μεγάλη επιτυχία και αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Συνέχισε σαν συγγραφεύς γράφοντας βιβλία για παιδιά και νέους, τα οποία έγιναν και θεατρικά έργα.
Μαζί με την Άλκη Ζέη καθιέρωσε ένα νέο στυλ στο νεανικό μυθιστόρημα.

Zorz_Sary.jpg


16.Τα Επίθετα, τα Ουσιαστικά και τα Άρθρααποτελούνται από:
Πτώση = Ονομαστική, Γενική, Αιτιατική, Κλητική

Αριθμό = Ενικός, Πληθυντικός

Γένη = Αρσενικό, Θηλυκό, Ουδέτερο


Τα Ρήματα αποτελούνται από:
Πρόσωπο = α’ εγώ,εμείς , β’ εσύ,εσείς , γ’ αυτός,αυτοί

Αριθμό = Ενικός, Πληθυντικός

Χρόνο = Παρατατικός, Αόριστος, Ενεστώτας, Εξακολουθητικός Μέλλοντας, Στιγμιαίος Μέλλοντας, Παρακείμενος, Υπερσυντέλικος,Συντελεσμένος Μέλλοντας

Έγκλιση = Οριστική, Υποτακτική (να),Προστακτική (β’ενικού, β’πληθυντικού)

Φωνές = Ενεργητική --> ω, Παθητική --> ομαι

mathitis.jpg external image x13821611.jpg mathitis2.jpg17.Χάρτινη κατασκευή Λούνα-παρκ


luna_park2.gif
luna_park.gif
Εκτυπώστε την εικόνα.
Κόψτε το περίγραμμα όλων των εικόνων, διπλώστε όπου υπάρχουν διακεκομμένες γραμμές και κολλήστε σε όσα σημεία γράφει [κόλλα].


18.Η αψίδα θριάμβου

apsida1.jpgapsida2.jpg
Η αψίδα θριάμβου είναι είδος μνημείων της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής, ιδρυόμενο προς τιμή ενός προσώπου η σε ανάμνηση ενός σημαντικού γεγονότος. Συνήθως έχει τη μορφή μιας ή περισσότερων τοξωτών διόδων που φέρουν πάνω τους τα αγάλματα, διακοσμητικά στοιχεία και αναθηματικές επιγραφές, σχετικές με το πρόσωπο ή το γεγονός αυτό. Δεν υπήρχε ειδικός χώρος για την ίδρυση των αψίδων θριάμβων, προτιμούσαν όμως πολυσύχναστα μέρη, όπως η αγορά της πόλης, τα σταυροδρόμια, οι πλατείες, οι κεντρικοί δρόμοι, οι ναοί κ.α. Η κυκλοφορία γίνονταν μέσα, διπλά ή γύρω από τις αψίδες. Δικαίωμα για ίδρυση αψίδων είχαν τόσο οι ανώτεροι αξιωματούχοι όσο και οι ιερείς προς τιμή του αυτοκράτορα. Αφορμή για την ίδρυση και αφιέρωση μιας αψίδας ήταν ένα γεγονός μεγάλης πολιτικής σημασίας : μια λαμπρή νίκη, η αποκατάσταση του γοήτρου μετά μια παλιά ήττα, η αύξηση των εδαφών της αυτοκρατορίας κ.α.


19.Σάρισσα


sarisa.jpg

Η σάρισα ήταν αρχαίο όπλο, ένα δόρυ μεγάλου μήκους, το βασικό επιθετικό όπλο της μακεδονικής φάλαγγας.
Η σάρισα ήταν κατασκευασμένη από σκληρό ξύλο κρανιάς, δέντρο που αφθονεί στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας (της Άνω Μακεδονίας των αρχαίων). Η κρανιά φτάνει σε μεγάλο ύψος με ευθύ κορμό, παρέχοντας έτσι δόρατα με μεγάλο μήκος, σχετικά ελαφρά, με σκληρότητα και αντοχή.
Χαρακτηριστικό της σάρισας, το οποίο κυρίως διαφοροποιούσε τη μακεδονική από τις φάλαγγες, ήταν το μήκος της. Αρχικά περίπου 5,5 μέτρα, έφτασε τον 2ο π.Χ. αιώνα τα 6,50 μέτρα. Είχε σιδερένια αιχμή και σαυρωτήρα στο αντίθετο άκρο, ως αντίβαρο και για να καρφώνεται στο έδαφος. Ο φαλαγγίτης τη χειριζόταν με τα δύο χέρια.
Η λέξη είναι άγνωστης ετυμολογίας και προφανώς αποτελεί κατάλοιπο ιδιωματισμού της μακεδονικής διαλέκτου. Σάρισες ονομάζονταν τα μακεδονικά δόρατα και προ του Φιλίππου, αυτός όμως είναι που επινόησε την αύξηση του μήκους τους και ως εκ τούτου δημιούργησε τη μακεδονική φάλαγγα.20.Η αιολική ενέργεια

anemogen01.jpg anemomilos01.jpg
Γενικά αιολική ενέργεια ονομάζεται η ενέργεια που παράγεται από την εκμετάλλευση του πνέοντος ανέμου. Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται "ήπια μορφή ενέργειας" και περιλαμβάνεται στις "καθαρές" πηγές όπως συνηθίζονται να λέγονται οι πηγές ενέργειας που δεν εκπέμπουν ή δεν προκαλούν ρύπους. Η αρχαιότερη μορφή εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας ήταν τα ιστία (πανιά) των πρώτων ιστιοφόρων πλοίων και πολύ αργότερα οι ανεμόμυλοι στη ξηρά. Ονομάζεται αίολικη γιατί στην ελληνική μυθολογία ο Αίολος ήταν ο θεος του ανέμου.

Η αιολική ενέργεια αποτελεί σήμερα μια ελκυστική λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροπαραγωγής. Το «καύσιμο» είναι άφθονο, αποκεντρωμένο και δωρεάν. Δεν εκλύονται αέρια θερμοκηπίου και άλλοι ρύποι, και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι μικρές σε σύγκριση με τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής από συμβατικά καύσιμα. Επίσης, τα οικονομικά οφέλη μιας περιοχής από την ανάπτυξη της αιολικής βιομηχανίας είναι αξιοσημείωτα.

Πικροδάφνες

Οι Πικροδάφνες είναι Θάμνος αειθαλής ύψους 2-4μ., με άνθη μονά ή διπλά. Ανθεκτικός στην αλατότητα, στην ξηρασία και στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ανήκει στο γένος Νήριον.

Ανθίζει από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, κλαδεύεται στις αρχές της Άνοιξης και μπορεί να αντέξει το Καλοκαίρι χωρίς καθόλου νερό. Ιδανικός θάμνος για παραθαλάσσιες φυτεύσεις.

Αναπτύσσεται σε ιδιαίτερα υγρές θέσεις και ηλιόλουστες τοποθεσίες, γι' αυτό τη συναντάμε σε πολλές περιοχές της Μεσογείου.

Σε αρκετές ποικιλίες τα άνθη είναι αρωματικά, σε διάφορες αποχρώσεις, όπως κόκκινο, βερικοκί, ροζ, σομόν ή λευκό. Έχει λογχοειδή και δερματώδη φύλλα.

Καλλιεργείται, ως καλλωπιστικό, σε κήπους, πάρκα και συχνά κατά μήκος των δρόμων. Περιέχει δηλητηριώδη, γαλακτώδη χυμό σε όλα τα μέρη του.

Η πικροδάφνη προστατεύει από ενοχλητικές επισκέψεις εντόμων, ερπετών ή τρωκτικών και ξεχωρίζει με την παρατεταμένη και πλούσια ανθοφορία της.

Προσβάλλεται από μελίγκρα την άνοιξη.

Στη μυθολογία θεωρείται αδελφή της λυγαριάς, ίσως λόγω της κοινής προτίμησής τους στο νερό. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν η λυγαριά με τα μοβ άνθη κατηγόρησε την πικροδάφνη για το έντονο χρώμα των λουλουδιών της, παρά το πένθος για τον θάνατο του αδελφού τους, εκείνη απολογήθηκε λέγοντας ότι τα άνθη είναι έντονα αλλά η καρδιά της θλιμμένη και πικρή.

21.Πικροδάφνες


Ευώνυμα

Το Ευώνυμο είναι αειθαλής και φυλλοβόλος θάμνος. Το ευώνυμο παρουσιάζεται σε 3 διαφορετικά είδη, το ευρωπαϊκό, το πλατύφυλλο, και το τυλώδη. Ευδοκιμεί σε όλη την Ευρώπη. Μερικά από αυτά βρίσκονται στις άκρες των δασών και στις σκεπασμένες από θάμνους πλαγιές, στα αραιά δάση , σε θέσεις με άπλετο ηλιακό φως, ημισκιάς και ξηρό έδαφος. Είναι γενικά δηλητηριώδες, εντομοκτόνο και καθαρτικό. Καλλιεργούνται και ως καλλωπιστικά.

Πρόκειται για θάμνο με ύψος 2-4 μέτρα και σε μερικές ποικιλίες για δενδρύλλιο με ύψος μέχρι 6 μέτρα.

Τα φύλλα του είναι χαρακτηριστικά χονδρά , λογχοειδή , ελαφρά οδοντωτά , γυαλιστερά. Τα άνθη του είναι μικρά, ωχροπράσινα ή κιτρινωπά. Οι καρποί είναι σαρκώδεις.

Η εποχή της άνθησης είναι Μάιος - Ιούνιος.

22.Ευώνυμα
23.Ιστορίες-Παραμύθια

to_psema.jpg

Ψέμα-περίληψη.ppt


Ο πατέρας Ακουάχε.ppt


Ένα παράξενο δώρο.ppt


Το απελπισμένο γατάκι24.Ερωτήσεις-Απαντήσεις


Για ποιό πράγμα μιλούν τα κάλαντα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και γιατί;
Τα κάλαντα μιλούν για τον ήλιο γιατί τα Χριστούγεννα πέφτουν Καλοκαίρι.

Πού τρώνε το Χριστουγεννιάτικό τους γεύμα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία;
Το τρώνε στην παραλία κάνοντας πικνίκ.


25.Ο Μέγας Βασίλειος

26.Το ημερολόγιο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών:


30/12/11
Κυρία συγνώμη που δεν έγραφα αλλά δεν καταλάβαινα που γράφουμε το ημερολόγιο, και σήμερα επιτέλους το βρήκα!
Σήμερα είμασταν στο σπίτι όλη μέρα και το βράδυ είδαμε μια ταινία (δεν θυμάμε πως την λένε).

31/12/11
Σήμερα πήγαμε στο Mediterrnean Cosmos και θα δούμε στο σινεμά την ταινία "Ο γιος του Αϊ-Βασίλη".
Το βράδυ θα κόψουμε την Βασιλόπιτα!

1/1/12
Σήμερα πάλι είμασταν όλη τη μερα στο σπίτι και βαριέμε τόσο πολύ!

2/1/12
Σήμερα το πρωι ξεκινήσαμε να πάμε στον Π. Άγιο Αθανάσιο, στην Έδεσα. Μόλις φτάσαμε εκεί όλα ήταν χιονισμένα και τέλια!

3/1/12
2η μέρα στον Π. Άγιο Αθανάσιο! Σήμερα πήγαμε στο χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν και εγώ και ο μπαμπάς μάθαμε σκι!

4/1/12
Σήμερα το πρωι, φάγαμε το πρωινό μας ετοιμαστήκαμε και φύγαμε. Στον δρόμο περάσαμε από τα λουτρά Pozar στην Αρηδέα και ήταν τέλια! Είπαμε οτί κάποια στιγμή μέσα στον μήνα θα πάμε να κάνουμε εκεί μπάνιο. Αυτά τα λουτρά έχουν νερά σε θερμοκρασία 36,5 βαθμούς και είναι, κυρίος, για τις κρύες μέρες του Χειμώνα!

5/1/12
Άλλη μια συνηθισμένη μέρα! Θα μου λοίψει πολύ ο Π. Άγιος Αθανάσιος!

6/1/12
Αν και είναι των Φώτων δεν π ήγαμε πουθενά! Εδώ στο σπίτι! ΒΑΡΙΕΜΕ!

7/1/12
Σήμερα πήγαμε στην πλατεία Αριστοτέλους για μια βόλτα!

8/1/12
Tελευτέα μέρα μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία! Παίζω όλοι την ώρα με το πολύ μικρό μου χάμστερ και είμαι πολύ χαρούμενη!

27. Ανέκδοτα


Ταπαιδιά ήταν σε σειρά στην καφετέρια του σχολείου για το μεσημεριανό. Στην αχρή του τραπεζιού υπήρχε μια μεγάλη στοίβα με μήλα. Μια δασκάλα έγραψε ένα σημείωμα και το άφησε δίπλα στα μήλα. Το σημείωμα έγραφε:
"Πάρτε μόνο ενα. Ο Θεός βλέπει!"
Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού υπήρχε μία πιατέλα με μπισκότα σοκολάτας. Ένα παιδί έγραψε ένα σημείωμα και το άφησε δίπλα στα μπισκότα.Το σημείωμα έγραφε:
"Πάρτε όσα θέλετε. Ο Θεός βλέπει τα μήλα."

Ένας κροκόδειλος έψαχνε το φίλο του τον Γιάννη.Προχωράει λίγο πιο πέρα και ρωτάει:
-Είσαι ο Γιάννης?
-Όχι
τον τρώει
Προχωράει ακόμη λίγο πιο πέρα:
-Είσαι ο Γιάννης;
-Όχι
τον τρώει κι αυτόν
Προχωράει κι άλλο:
-Είσαι ο Γιάννης;
-Ναι
-Πού 'σε ρε Γιάννη έφαγα όλο τον κόσμο για να σε βρω!

Λέει η δασκάλα στα παιδιά να βρουν μία λέξη που να έχει 3 "ου"
Ο Τοτός σύκωσε χέρι και είπε:
-Το μπουφάν
-Μα αυτό έχει ένα "ου", λέει η δασκάλα, τα άλλα δύο που πήγαν;
-Στην κουκούλα

Ο Τοτός είπε κάτι στην δασκάλα του με αγένεια και αυτη του είπε:
-Να πεις στον μπαμπά σου ότι θέλω να τον δω
Πηγαίνει ο Τοτος στον μπαμπά του και του λέει:
-Μπαμπά δώσε μου τα 50 ευρό που μου υποσχέθηκες. Σου έκλησα παντεβού!